Za uređenje atarskih puteva 715,5 miliona dinara

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da će u narednih 120 dana biti uređeno više od 775 kilometara poljskih puteva u Srbiji, uz napomenu da ukupna vrednost ove investicije iznosi 715,5 miliona dinara.

snežana

Bogosavljević-Bošković je u Klubu poslanika, gde je sa 63 jedinice lokalne samouprave zaključen ugovor o uređenju poljskih puteva, rekla da je učešće Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u ovom projektu 357 miliona dinara.

Ona je rekla da će na revitalizaciji puteva biti angažovana domaća preduzeća, koja će, između ostalog, izvršiti ravnanje terena, nasipanje šljunčanom ili kamenom podlogom puteva i izgradnju propusta.

Prema njenim rečima, zbog velikih posledica koje su prošlogodišnje poplave ostavile na seosku infrastrukturu, Ministarstvo će, u okviru mere revitalizacije poljskih puteva, danas potpisati ugovore i sa 58 gradova i opština, u kojima je bila proglašena vanredna situacija.

Ministarstvo je prošle godine potpisalo ugovore sa predstavnicima četrdeset lokalnih samouprava, u vrednosti od 650 miliona dinara, a revitalizovano je više od 515 kilometara poljskih puteva, podsetila je Bogosavljević-Bošković.

Uređenje poljoprivrednog zemljišta izgradnjom ili revitalizacijom poljskih puteva, kako je dodala, predstavlja jednu od najznačajnijih mera kojom će se omogućiti bolji uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području.

Pored toga, biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća, istakla je ona.

Prema njenim rečima, realizacijom potpisanih ugovora direktnu korist imaće više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta.

Bogosavljević-Bošković je pozdravila napore lokalnih samouprava i kolega iz drugih institucija usmerenih ka stvaranju uslova za razvoj poljoprivrede i poboljšanje uslova života u ruralnim sredinama.

Verujem da ćemo angažovanjem resursa na svim nivoima vlasti hrabro ići ka ispunjenju zajedničkih ciljeva, zaključila je ona.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com