Ukidanje obaveznog osiguranja vozila na prelazima sa Kosmetom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić izjavio je da je danas u Briselu postignut dogovor kojim se ukida obavezno osiguranje vozila na administrativnim prelazima sa Kosovom i Metohijom, čija će primena početi 12. avgusta.

đurić

Đurić je istakao da se Vlada Srbije izborila za to da naši građani na Kosovu i Metohiji budu oslobođeni obaveze plaćanja dažbina za osiguranje vozila na administrativnim prelazima.

On je ocenio da je načinjen mali, ali značajan pomak u pravcu osetnog poboljšanja kvaliteta njihovog života.

Prema njegovim rečima, ovaj naizgled mali korak u tom procesu jeste od velikog značaja za sve žitelje pokrajine, koji će ubuduće moći da putuju ne samo jeftinije, već i dostojanstvenije.

Građani će moći da prelaze administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom u oba pravca bez plaćanja ikakve naknade za osiguranje, pri čemu će biti izbegnuti i često kilometarski redovi na administrativnim prelazima, ukazao je Đurić.

Postizanje dogovora o jednom, za građane važnom praktičnom životnom pitanju, kako je istakao, trebalo bi da bude model za buduću praksu u dijalogu Beograda i Prištine.

Đurić je naglasio da se pokazalo da je do obostrano prihvatljivog rešenja moguće doći kada kod obe strane postoji dobra vera i kada nema pokušaja političke zloupotrebe i oglušivanja o princip statusne neutralnosti dijaloga, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com