Unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Irana

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar privrede Željko Sertić sastali su se danas sa delegacijom Irana, koju je predvodio zamenik ministra za industriju, trgovinu i rudarstvo i predsednik iranske Organizacije za promociju trgovine Valiolah Afhami.

ljajić

Ljajić i Sertić su sa političko-privrednom delegacijom te zemlje, koju su činili predstavnici više državnih institucija, kao i privrednici iz oblasti trgovine i prehrambene, tekstilne i petrohemijske industrije, razgovarali o jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja i načinima za povećanje obima robne razmene.

Tokom susreta je dogovoreno da uskoro u Beogradu bude otvoren privredno-trgovinski centar Irana, koji će biti sedište iranske privrede za ceo Balkan, imajući u vidu činjenicu da je Srbija u ekonomskom smislu najznačajnija država u regionu.

Učesnici razgovora su se, takođe, saglasili sa tim da tokom održavanja sednice Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dveju zemalja, krajem ove godine u Teheranu, bude organizovan dan srpske privrede kako bi se poslovnim ljudima iz Srbije pružila mogućnost da sa iranskim privrednicima ugovore konkretne oblike saradnje.

Pored toga, postignut je dogovor i o tome da tom prilikom bude potpisan i sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com