Uhapšene tri osobe zbog falsifikovanja novca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom Češke, uhapsili tri osobe.

mup

U saopštenju se navodi da su slobode lišeni Z. R. (1968) iz Zrenjanina, G. V. (1963) iz Nikšića i D. R. (1969) iz Stare Pazove, koji su osumnjičeni za to da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca.

Prilikom pretresa, u prostorijama Z. R. u Zrenjaninu, pronađena je oprema za pripremu štampe falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 dolara, kao i 32.600 falsifikovanih dolara, visokog kvaliteta.

Takođe, otkriven je i veliki broj novčanica koje nisu bile u potpunosti izrađene, ali su bile pripremljene za krajnju izradu i distribuciju.

Pretresom prostorija koje je Z. R. koristio u Bačkom Jarku, pronađena je štamparska oprema za izradu falsifikovanog novca: prese, UV lampe, boja za novac, papir za izradu novčanica, sekači za papir, ofset mašina za štampu i drugo.

Osumnjičeni se terete za to da su u dužem vremenskom periodu izrađivali falsifikovane novčanice u apoenima od 100 dolara, koje su zatim distribuirane u Srbiji, ali i u zemljama regiona i Evrope.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com