Više ponuda za Železaru Smederevo

Kako portal Ekonomske Vesti saznaje na javni poziv za profesionalni menadžment Železare Smederevo stiglo je nekoliko ponuda.

U smederevskoj čeličani sutra će biti održan sastanak nakon kojeg će biti poznato ko su kandidati za novo rukovodstvo te kompanije, a nakon toga sledi proces odlučivanja o pristiglim ponudama.

Podsetimo, javni poziv za profesionalni menadžment Železare Smederevo raspisan je 20. februara, a krajnji rok za podnošenje prijava istekao je danas u 17 sati.

Na javni poziv se, kako se u istom ističe, mogu javiti domaća i strana pravna lica, koja prethodno moraju da potpišu Ugovor o zaštiti poverljivosti podataka, kao i učešće u iznosu od 10.000 evra.

Zainteresovani moraju da predlože najmanje 12 direktora koji će dostaviti jasan poslovni plan.

Plan između ostalog podrazumeva: oporavak Železare pod nadzorom Republike Srbije kao vlasnika kapitala, obezbeđivanje finansiranja i upravljanja pod nadzorom Republike Srbije, povećanje prodaje i osvajanje novih tržišta, održavanje proizvodnje na nivou od miliona i po tona čelika godišnje, politiku zapošljavanja i strategiju za prodaju Železare.

Vlada, takođe, traži i da ima uvid u poslovanje, jer u Železari ima 170 miliona dolara obrtnog kapitala.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com