Vrzino kolo: Država zbog duga blokirala preduzeće kojem duguje država

Možda zvuči konfuzno, ali je to zapravo uobičajeno u Srbiji kada je država u pitanju. Da objasnimo. Srbijagas, javno preduzeće, odlučilo je da prekine isporuke gasa Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu, čiji je račun upravo zbog duga Srbijagasu blokiran pre šest meseci i kojem država duguje tri miliona evra za otpremnine radnicima. Da priča bude još interesantnija, Srpska fabrika stakla u Paraćinu je pre privatizaicije bila u vlasništvu Srbijagasa.

Kako su još ranije tvrdili radnici ove fabrike, dug prema Srbijagasu je nastao zbog pozajmice za povezivanje radnog staža radnicima u vreme pre privatizacije. Dakle za vremen Srbijagasa. Ta pozajmica je, tvrde predstavnici radnika, data pod zelenaškim uslovima.

Reprezentativni sindikati u Srpskoj fabrici stakla, Samostalni sindikat i Nezavisnost, zbog ovog slučaja su pozvali premijera Aleksandra Vučića u pomoć. Tvrde da će ukoliko Srbijagas prekine isporuke gasa bez posla ostati 850 radnika, kao i da će biti uništena oprema vredna 30 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com