Vučić: 5 miliona evra za Srebrenicu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija 16. novembra opštini Srebrenica uplatiti dva miliona evra za razvoj infrastrukture u toj opštini, kao i da ima izdvojenih još tri miliona evra za buduće zajedničke projekte.

Srebrenica

Vučić je, obraćajući se na investiciono-razvojnoj konferenciji „Srebrenica 2015“, rekao da je Vlada Srbije, na današnjoj sednici, donela odluku o tome da izdvoji pet miliona evra, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka, za Srebrenicu, i poručio da je to ulog u budućnost.

Srbija gleda u budućnost, istakao je on, uz napomenu da Srbi žele najbolje odnose sa Bošnjacima, kao i da zajednički gradimo najbolju budućnost i da narednih stotinu godina provedemo u miru i da svima bude bolje.

Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uveren sam u to da će uvek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvek umeti da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše, rekao je premijer.

Vučić je objasnio da je Srbija u 2015. godini štedela i ostvarila dobre rezultate, i da zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom (BiH) želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.

Namera je da naše kompanije, u saradnji sa vašim lokalnim kompanijama, rade projekte u visini od tri miliona evra. Taj novac je spreman i stoji vam na raspolaganju za projekte koje imate i želite da uložite u škole, domove zdravlja i puteve, naveo je premijer.

On je rekao da svi Srebreničani, bez obzira na to da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život.

Kod nas nema čekanja, bez obzira na to da li je reč o Bošnjacima ili Srbima. Jer to je veliki novac za jednu malu opštinu. Uveren sam u to da ćete naći najbolji način kako da ta sredstva utrošite i kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvek možete da računate, poručio je Vučić.

On je naveo da su u Srebrenici na današnjem forumu prisutni privrednici iz Srbije koji su pokazali interesovanje za poslovne investicije u BiH, među kojima su, na primer, Energoprojekt, ali i mali preduzimači poput mlekare Spasojević, koji su zainteresovani da rade u Srebrenici.

Srbija je ono malo što je mogla da uradi učinila istinski, punog srca, i mi želimo dobre, iskrene i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što Srbi žele sa Bošnjacima, zaključio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com