Kopaonik: Nemamo kapaciteta za tolike Ruse

Generalni direktor hotela Grand Nikola Avramov izjavio je za Ekonomske Vesti da, i kada bi Rusi pokazali takav interes, Kopaonik nema kapaciteta da im zameni Egipat u novogodišnjoj novći.

hotel Grand

„Mi smo prošle godine za Novu godinu imali 20 rezervacija iz Rusije, a za ovu godinu, pre nesreće u Egiptu, imamo više od 250. Mi već radimo sa moskovskim Er tursom i ova situacija će nama samo da poboljša celu priču“, rekao je Avramov.

Zbog otkazivanja letova iz Rusije u Egipat, otkazano je više od 150.000 turističkih aranžmana za Novu godinu, a Avramov smatra da Kopaonik nema kapaciteta da to iskoristi.

„Na Kopaoniku imate drugi problem – kapacitet. Gde ja da primi 150 aviona? Mi smo već sada prebukirani. Naš kapacitet ne odgovara toj tražnji i mi nemamo šanse da primimo te ljude na Kopaonik i da hoćemo. Pre neki dan smo našim partnerima u Rusiji poslali ‘stop buking'“, istakao je Avramov.

On je kazao da bi ovo mogla da bude šansa za Kopaonik da popuni kapacitete između praznika u Srbiji i produži sezonu.

„Pokušavamo da ubacimo Ruse odmah nakon završetka ovih prvih sedam dana praznika u Srbiji, jer kod njih praznici traju duže i nadamo se da ćemo i mi imati dužu sezonu“.

Avramov poručuje da su njegovom hotelu i dalje najvažniji gosti iz Srbije i da ih neće žrtvovati zbog ruskih.

„Ja sad mogu da dignem cenu 30 odsto i dovedem Ruse a otkažem Srbima, sigurno bih napunio hotel. Ali, to nije fer i to je kratkoročna stvar koja bi trajala naredne dve godine. A, posle te dve godine kada Rusi ponovo krenu u Egipat bilo bi: ‘Šta sad?'“, zaključio je generalni direktor hotela Grand.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com