Vučić: Danas sa Prištinom o Trepči

 

Vlada Srbije će danas održati razgovore sa predstavnicima vlasti u Prištini i srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon što je sa dnevnog reda kosovske skupštine povučen zakon o izmenama Zakona o javnim preduzećima kojim se RMHK Trepča pretvara u javno preduzeće.

Vučić je dodao da je rasprava o vlasničkoj sturkturi Trepče u Skupštini Kosova odložena za sredu i da je to rezultat „minimalnih pomaka koje je Vlada Srbije napravila“ u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice tokom vikenda.

„Pitanje imovine na Kosovu i Metohiji još nije otvoreno i Vlada Srbije zahteva da se ta tema što pre otvori, a ne da nam imovina bude oduzimana preko noći, a da o tome ništa ne znamo, da se pravimo da ništa ne vidimo, pa kad nam sve bude oduzeto, da neko kaže ‘Ajde sada da otvorimo pitanje imovine pa se sada borite za dva mala kombinata na severu Kosova’ „, rekao je premijer Vučić, prenosi Beta.

Zamoljen da prokomentariše kako će se međunarodna zajednica postaviti u ovom sporu, Vučić je rekao da veruje da je međunarodna zajednica neutralna.

Prištinski mediji dodaju i da su ulogu u povlačenju zakona kojim se Trepča transformiše u javno preduzeće odigrali i kosovski Srbi, koji su danas blokirali određene puteve na severu Kosova i Metohije gde čine većinu. Protestovali su i srpski radnici Trepče, koji su, dodaje prištinski list Zeri, dobili podršku lokalnih vlasti u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com