Smanjenje nezaposlenosti ispod 15 odsto u naredne dve godine

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sremskoj Mitrovici da naša zemlja mora da ide u korak sa svetom i da je, ukoliko se bude radilo odgovorno i vredno, očekuje dobra i sigurna budućnost.

vučić

Vučić je u tom gradu obišao novi proizvodni pogon Lames grupe, u društvu izvršnog direktora te kompanije iz oblasti auto-industrije Stefana Monetinija i ambasadora Italije u Srbiji Đuzepea Manca.

Lično nemam bojazni za ekonomsku budućnost Srbije, ali je potrebno da sebe menjamo brže, snažnije i jasnije, naglasio je premijer, izrazivši nadu da će Srbija za to imati snage.

Vlada Srbije je izdvojila 900 hiljada evra za ovaj pogon, i ukoliko budete zapošljavali veći broj ljudi, spremni smo da pomognemo, jer je to od najvećeg nacionalnog interesa, naglasio je on.

On je naveo da će Vlada to činiti i dalje, pri čemu će i u svakoj drugoj prilici pružati podršku onima koji hoće da ulože u nova radna mesta.

Premijer je ponovio da je cilj da se smanji nezaposlenost na manje od 15 odsto u naredne dve godine, ocenivši da je Srbija na dobrom putu i da sustigne neke zemlje EU, bez obzira na nasleđe sa kojim se suočila.

Vučić je, prenevši zahvalnost italijanskim partnerima, rekao da je za ovaj projekat posebno zaslužan ambasador Đuzepe Manco, koji je osvedočeni prijatelj Srbije.

On je ponovio poziv italijanskim kompanijama da ulažu u Srbiju, pri čemu im je obećao da će im Srbija ponuditi bolje uslove nego Rumunija.

Naša zemlja će uvek biti u stanju da ponudi bolje uslove za poslovanje, i zato pozivamo sve italijanske investitore, jer nimalo ne zaostajemo za našim rumunskim prijateljima, a želimo da učimo od naših italijanskih prijatelja, rekao je premijer.

Vučić je, uputivši izraze zahvalnosti premijeru Italije Mateu Renciju na podršci Srbiji na evropskom putu, rekao da EU obezbeđuje hiljade radnih mesta, i da je to jedna od suštinskih i egzistencijalnih stvari za Srbiju.

Vlada Srbije je uvek na raspolaganju građanima u Sremskoj Mitrovici i ne žalimo da damo novac koji se vidi u novim radnim mestima i u zadovoljnim ljudima koji su spremni da ulažu u budućnost, poručio je premijer.

Kompanija Lames osnovana je 1931. godine u Kjavariju u Italiji i bavi se proizvodnjom sistema za vrata na automobilima.

Specijalizovana je za proizvodnju podizača za automobilske prozore, a proizvodne pogone ima u Italiji, Brazilu, Kini i Srbiji.

Pogon u Srbiji danas proizvodi podizače za prozore za kompanije „Fijat automobili Srbija“, „Pežo Sitroen grup“, „Folksvagen“ i „Audi“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com