Vučić: Prodaja Telekoma i manjinskog paketa akcija EPS-a

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da Vlada Srbije planira prodaju Telekoma Srbije i manjinskog paketa akcija Elektroprivrede Srbije (EPS).

„Sada tražimo investicionog partnera za Telekom Srbiju, kasnije idemo na otvoreni i transparentni tender, i rešavamo pitanje te kompanije“, kazao je Vučić u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije (http://blogs.lse.ac.uk), nakon što je u ponedeljak održao predavanje u toj školi.

Govoreći o EPS-u, Vučić je kazao da je sasvim sigurno da Srbija neće prodavati većinski paket akcija, ali da traži investitora zainteresovanog za manjinski paket, kao strateški partner.

Na pitanje da li će će biti dozvoljeno of šor kompanijama registrovanim u zemljama gde su vlasnici teško proverivi da učestvuju na tenderima, Vučić je odgovorio da će to zavisiti od uslova tendera.

„Mislim da će privatizacioni savetnik, zajedno sa ljudima iz Telekoma, napraviti onakve uslove koji su najpovoljniji – dakle, da to bude neko ko se bavi tim poslom“, rekao je Vučić.

On je kazao da će tender za prodaju Telekoma biti biti transparentan, otvoren za svakog ko će dati najbolje uslove.

Vučić je kazao da garantuje transparentnost ukupnog privatizacionog procesa u Srbiji, koji bi trebalo da se okonča do kraja iduće godine.

„Ekonomske reforme su apsolutno najvažniji uslov za ulazak Srbije u Evropsku Uniju“, kazao je Vučić i dodao da gradjani Srnije, u nastojanju da postanu deo evropske zajednice, ne trže milostinju već žele da na najozbiljniji način doprinose evropskoj ekonomiji.

Govoreći o slobodi medija u Srbiji, Vučić je rekao da neke stvari mogu da budu neuporedivo bolje i da će Vlada na tome raditi.

„Dešavalo se da je neko u više navrata rušio sajtove, poput Peščanika. To je posao policije i nadležnih organa koji se time bave. Dobili smo najbolje moguće medijske zakone. Ti zakoni sada treba da se implementiraju. Ja neću ni na koji način da se mešam u to“, kazao je Vučić.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com