Vučić: Svetska banka pohvalila sprovedene reforme

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Vašingtonu da je Srbija dobila pohvale Svetske banke za sprovedene ekonomske reforme, što je znak da je sigurna zemlja za investiranje.

vučić

Vučić je sinoć, nakon razgovora sa direktorom Svetske banke Džim Jong Kimom, u izjavi novinarima rekao da je ta finansijska institucija zadovoljna onim što je Srbija do sada uradila.

Prema njegovim rečima, između naše zemlje i te banke nema otvorenih pitanja i razmimoilaženja u stavovima, ali predstoji još teškog posla.

On je preneo da je regionalni direktor Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin ocenila da će Srbija, ukoliko nastavi sa reformama, bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazi, uskoro biti ubedljivo najperspektivnija zemlja u regionu.

To nije mali podstrek i na nama ostaje da radimo vredno i dobro i siguran sam da ćemo u Svetskoj banci imati dobrog partnera, dodao je premijer.

Vučić je objasnio da je sa čelnicima te finansijske institucije razgovarao o pronalaženju partnera u okviru javno-privatnog partnerstva za Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu i Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB), kao i o rešavanju problema nenaplativih kredita, posebno u Farmakomu.

Pored toga, kako je dodao, bilo je reči i o reformama u našoj zemlji i o tome na koji način se u Srbiju može vratiti preduzetnički duh i radne navike, ali i o obučavanju i pripremi budućih generacija za posao i razvijanje privatnog biznisa.

Premijer je rekao da je sa predstavnicima Svetske banke razgovarao i o programu za rani razvoj dece, koji se razvija u partnerstvu Svetske banke, Fondacije Novak Đoković i Vlade Srbije.

On je poručio da Srbija sada ima priliku da se pozicionira za sledećih 50 godina kao država koja štiti evropske vrednosti i vrednosti savremenog čovečanstva, ističući da naša država uživa sve veći ugled u svetu jer je pouzdan partner koji ispunjava sve što je dogovoreno.

Vučić je posetu Vašingtonu nastavio učešćem na ekonomskom forumu, u organizaciji Privredne komore SAD, koji je okupio više od 20 američkih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com