Vučić: Više stranih investicija sledeće godine

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se danas sastati sa predstavnicima Simensa, uz uverenje da će ta kompanija, nakon što je Srbija otvorila prva poglavlja, udvostručiti svoje kapacitete u našoj zemlji.
Vučić
Vučić je sinoć, gostujući na Televiziji „Palma plus“, ukazao na to da otvaranje pregovaračkih poglavlja znači i dodatno privlačenje investicija iz Evrope, ali i iz SAD i Azije.
Govoreći o prioritetima Vlade Srbije u narednom periodu, premijer je naveo da će to biti smanjenje nezaposlenosti, a cilj je dostizanje 15 odsto u odnosu na sadašnjih 17,6 odsto.
On je izneo uverenje da će Srbija sledeće godine ući u prvih 40 zemalja na „Duing biznis“ listi Svetske banke, što će, kako je naglasio, značiti širom otvorena vrata investitorima.
Prema njegovim rečima, uprkos smanjenju plata i penzija, kao i teškim merama fiskalne konsolidacije, Vlada Srbije je uspela da podigne privredni rast.
Vučić je u skladu sa tim istakao da za narednu godinu predviđa rast BDP-a za više od dva odsto, a za 2017. godinu i tri odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com