Vulin: Neophodna pojačana inspekcijska kontrola domova za stare

Ministar ze rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da je neophodno pojačati inspekcije kontrole, posebno nakon proglašene epidemije salmonele u Domu za stare u Čačku.

Prema rečima ministra, u Srbiji ima 175 domova za stare, koje kontroliše 10 inspektora, od kojih su tri u Vojvodini.

Naša inspekcija je i pored toga prošle godine sprovela više kontrola nego u prethodnih 10 godina i zatvorila 22 ilegalna doma za stare, rekao je Vulin.
On je kazao da očekuje da će inspekcija danas obaviti kontrolu Doma za stare u Čačku, gde je pet osoba umrlo od epidemije salmonele, uz napomenu da će nakon dobijanja nalaza završnu reč o tome kako je do epidemije došlo dati resorno ministarstvo.

Vulin je podsetio na to da je ovaj dom imao dozvolu za rad, ali da je većbio zatvaran na 30 dana zbog određenih propusta u radu.

Veliki problem predstavlja to što nisu sve kontrole u nadležnosti ministarstvam istakao je on i kao primer naveo to da je kontrola kvaliteta hrane van ingerencija inspekcije tog resora.

Nekim budućim zakonskim rešenjima treba sve kontrole objediniti u jednom ministrastvu, kako bi se neprekidno kontrolisale tako važne ustanove, zaključio je Vulin.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com