Za Srbiju neprihvatljivo zatvaranje granica

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin najavio je danas da će se naša zemlja obratiti međunarodnim sudovima ukoliko granični prelazi ka Hrvatskoj i Mađarskoj budu i dalje zatvoreni.

Vulin

Vulin je prilikom posete Subotici izrazio zabrinutost zbog zatvaranja osam graničnih prelaza sa Hrvatskom, kao i zbog činjenice da granični prelaz sa Mađarskom – Horgoš 1 još nije otvoren.

On je ocenio da to izaziva ogromne ekonomske posledice i probleme za stanovništvo, i izrazio nadu da će se Hrvatska uskoro organizovati i otvoriti granične prelaze.

Prema njegovim rečima, Srbija trpi veliku ekonomsku i svaku drugu vrstu štete, a da nije uradila ništa što bi opravdalo zatvaranje granica, niti je bilo kome pretnja.

Ministar je ukazao na to da su svi migranti koji se nalaze na teritoriji Srbije zbrinuti i da je u toku njihova registracija, nakon koje imaju slobodu kretanja u skladu sa zakonom.

Zbog velikog priliva izbeglica, Mađarska je juče i zvanično na mesec dana zatvorila granični prelaz Horgoš 1, dok je iz istog razloga i Hrvatska danas zatvorila nekoliko graničnih prelaza sa Srbijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com