Zatamnjena stakla će moći da koriste samo najviši državni funkcioneri

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će svi, osim najviših državnih funkcionera, morati da uklone folije sa prozora automobila, jer time ugrožavaju bezbednost u saobraćaju.

zatamnjena stakla

Ministarstvo želi da uredi sistem, poveća vidljivost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, zbog čega će ukinuti prekomerno zatamnjena stakla na prednjim vratima svim bahatim vozačima, ukazala je ona.

Mihajlović je podsetila na to da obaveza ispitivanja naknadno zatamnjenih stakala nije nikakav novi namet, već postoji od 2009. godine po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Na tržištu su se pojavile folije koje moraju da budu proverene, objasnila je ona i naglasila da je neophodno da se deca, kao i svi učesnici u saobraćaju, zaštite u automobilu od štetnih uticaja jer folije lošeg kvaliteta noću blješte.

Prema njenim rečima, ispitivanje, pregled dokumentacije i izdavanje uverenja košta 12.000 dinara, što se radi samo jedanput, i to je uređeno Pravilnikom Agencije za bezbednost saobraćaja.

Potpunim ukidanjem tamnih stakala na prednjim vratima, kako je potvrdila, čuvamo bezbednost pešaka, svih koji se nalaze u automobilu, policije, ali i samih vozača.

Insistiraću na tome da novim pravilnikom budu obuhvaćeni i državni automobili, tako da će tamna stakla moći da imaju samo najviši državni funkcioneri, zaključila je Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com