Završetak izgradnje mosta Ljubovija–Bratunac do 1. novembra

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će most preko Drine između Ljubovije i Bratunca, koji od danas nosi naziv „Bratoljub“, biti završen do 1. novembra.

Zorana Mihajlović

Mihajlović je nakon obilaska gradilišta tog mosta poručila da saradnja između Srbije i Republike Srpske nikada nije bila intenzivnija nego što je u prethodne dve godine.

Ona je rekla da Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske konkretno rade na sprovođenju sporazuma o paralelnim vezama, i dodala da je most samo jedan od projekata koji Srbija i Republika Srpska zajednički realizuju.

Mihajlović je naglasila da dinamika radova teče po planu bez obzira na nedavne poplave, i da će most biti završen do 1. novembra, i dodala da potom slede radovi na pristupnim saobraćajnicama i puštanje u rad graničnog prelaza.

Prema njenim rečima, radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost ove investicije iznosi 13 miliona evra.

Ona je naglasila da Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

Mihajlović je podsetila na to da su radovi počeli 20. oktobra 2015. godine i da je rok za njihov završetak na celom projektu 19. septembar 2017. godine.

Most će biti dug 227 metara i imaće biciklističku i pešačku stazu. Vrednost projekta na strani Srbije je 660 miliona dinara i Vlada Srbije je već uplatila 50 miliona za projektnu dokumentaciju.

Radovi na teritoriji Republike Srpske bi trebalo uskoro da počnu. Međudržavnim sporazumom je predviđena olakšana procedura u distribuciji svih elemenata potrebnih za izgradnju mosta.

Radove su obišli i potpredsednik Vlade Republike Srpske i ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srebrenka Golić i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com