Zbog vrućina sve više povreda na radu

Od 1. avgusta na gradilištima u Srbiji dogodio se veći broj povreda na radu −jedna smrtna, jedna teška povreda sa smrtnim ishodom, pet teških i 11 lakih povreda na radu. Zbog toga Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja još jednom apeluje na poslodavce i zaposlene da dosledno primenjuju mere bezbednosti i zdravlja na radu.

radnici

Jedan od razloga porasta broja povreda na radu jesu i visoke spoljne temperature koje se već duži period ne spuštaju ispod 35 stepeni.

„S obzirom da takve temperature dodatno utiču na umor i pad koncentracije zaposlenih koji rade na otvorenom, još jednom se upozoravaju poslodavci i radnici da se pridržavaju propisa iz ove oblasti, Preporuka Vlade Republike Srbije i Smernica za rad na visokim temperaturama, a naročito da se sprovode organizacione, tehničke, zdravstvene i mere promene režima rada. To podrazumeva čestu izmenu zaposlenih koji rade na otvorenom, češće pauze, uz obezbeđiuvanje velikih količina vode i bezalkoholnih napitaka, i prostora gde zaposlesni mogu da se sklone od sunca“, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com