Živković: Sud treba da utvrdi, a ne policija

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je danas da je neosnovano da ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović daje izjave da je policija utvrdila da je identitet Andreja Vučića ukraden, a njegova lična karta falsifikovana, kada za to uopšte nije nadležna policija već isključivo sud, a sud to još uvek nije ustanovio.

„Već krajem 2010. godine, nadležne službe su upozorile vlasnika firme Asomacum da je dužan 22 miliona dinara za porez. Zašto onda to već tada nije raščišćeno, na sudski i zakonski valjan način? Zašto se čekalo četiri godine? Zatim, ukoliko neko na ime poreza duguje 22 miliona dinara, a znamo da je u to vreme PDV iznosio 18 odsto, to znači da je obim poslovanja te firme bio preko 200 miliona dinara. S kim je Asomacum poslovao ako je za manje od godinu dana ostvario toliki promet? Mislim da bi svima u Srbiji bilo jasno ko zaista stoji iza te firme kada bi se obznanilo s kim je poslovala“, rekao jeŽivković.

Ministar Stefanović je ranije izjavio da je policija „nepobitno utvrdila“ da je prilikom osnivanja preduzeća Asomacum korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Preduzeće Asomacum osnovano je 2010. godine, a u Agenciji za privredne registre Srbije Andrej Vučić se i dalje vodi kao vlasnik i direktor tog preduzeća.

U registar te Agencije 31. oktobra ove godine uvedena je zabeležba „sudskog spora radi utvrđivanja ništavnosti osnivačkog akta u pravnoj stvari tužioca Vučić Andreja protiv Asomacum doo Beograd pred Privrednim sudom u Beogradu“.

Prema portalu tog suda, taj predmet ima status nerešenog.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com