Zrenjanin deset godina bez pitke vode

Javna nabavka za prečišćavanje pitke vode u Zrenjaninu nalazi se u fazi mirovanja zbog uložene žalbe na tender i trenutno se čeka odgovor Republičke komisije, rečeno je agenciji Beta u zrenjaninskom javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“.

To preduzeće je raspisalo tender za usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin 10. septembra ove godine, ali je tender produžen zbog prigovora gradjanina iz Bečeja, na navodne povrede prava potrošača.

Predstavnici „Vodovoda i kanalizacije“ izrazili su nadu da će novonastala situacija biti što pre rešena.

Prema nezvaničnim infomacijama, za učešće na tom tenderu bilo je zainteresovanih ponudjača.

Uslovi koje ponudjač treba da ispuni definisani su Elaboratom o utvrdjivanju modela sprovodjenja javne nabavke u postupku obezbedjenja pijaće vode u tom gradu, koji je sačinila Radna grupa.

Kako je rečeno, bitna razlika u odnosu na sve dosadašnje pokušaje je nov model nabavke, jer grad Zrenjanin ne nabavlja opremu, već kupuje uslugu prečišćavanja vode.

Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena je za piće od 2004. godine zbog povećane količine arsena.

Prva istraživanja na pronalaženju odgovarajuće tehnologije za dobijanje kvalitetne vode za piće počela su još 1975. godine i od tada je obavljeno više bezuspešnih istraživanja na pilot postrojenjima za preradu pijaće vode.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com