Nazdravlje: Bivši špijun savetuje medije kako da rade

Planetarno poznati bivši oficir britanske tajne službe (MI 6), Kristofer Stil, uputio je poruku urednici časopisa Vanity Fair s opštim preporukama o držanju medija i ocenom sadašnjih američkih vlasti.

„U ovim čudnim i zabrinjavajućim vremenima teško je govoriti nepristojne istine o vlasti, ali ja verujem da svi mi imamo obavezu da to činimo. Pozdravljam one na vašoj listi, i druge, koji su imali hrabrosti da tako govore tokom poslednje godine, često plativši za to visoku cenu. U vreme kad je upravljanje tako pogrešno i jednostrano, kakvo ja verujem da je sada u SAD, mediji imaju ključnu ulogu u pozivanju na odgovornost“, napisao je Stil u poruci urednici Radiki Jung, a objavljuje ABC News.

Stil je mejl uputio pošto ga je Vanity Fair uvrstio u svoju listu „2018 The New Establishment“. Medju 100 osoba na toj listi, Kristofer Stil je na 38. mestu. Na prvom je američki specijalni tužilac Robert Miler, koji istražuje rusko mešanje u američke izbore.

Stil je poznat postao pošto je na 35 strana objavio takozvani “Stilov dosije“ i u njemu optužio sadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa za veze s Rusijom, koja navodno poseduje kompromitujuće činjenice o Trampu, kojima bi mogla da ga ucenjuje.

Pošto je navodno otpušten iz MI 6, Stil je osnovao sopstvenu firmu za privatne istrage Orbis Business Inteligence.

Njega je 2016. godine angažovala američka firma za politička istraživanja Fusion GPS da istraži veze izmedju Trampovog izbornog štaba i Moskve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com