Samsung Pay vs Apple Pay

Samsung je na World Mobile kongresu u Barseloni pored svojih novih pametnih telefona Galaxy-a S6 i S6 Edge predstavio i platformu za plaćanje Samsung Pay, koja bi trebalo da se uhvati u koštac sa rivalskim Apple Pay-om.

Koreanski tehnološki gigant je ovu platformu razvio u saradnji sa MasterCard-om i ona bi svetlost dana trebalo da ugleda tokom leta na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Samsung Pay

„Kompanija MasterCard je izgradila osnovu za sigurne digitalne transakcije, tako da potrošači mogu da koriste svoje kartice kada, gde i kako oni žele. Usluga Samsung Pay pruža glatko i sigurno iskustvo mobilnih plaćanja koje funkcioniše kako na beskontaktnim terminalima, tako i na POS terminalima za standardna plaćanja. Za potrošače i trgovce to znači da će svaka kupovina obavljena MasterCard karticama preko Samsung Galaxy S6 uređaja pružiti unapređenu sigurnost, dodatne pogodnosti i garancije koje sa sobom nose MasterCard digitalne transakcije, uključujući i najnoviju tehnologiju tokenizacije. Vlasnici ovog novog uređaja moći će da direktno putem Samsung Pay usluge koriste svoje MasterCard kreditne i debitne kartice izdate od strane banaka koje učestvuju u programu“, ističe se u saopštenju MasterCard-a.

Kako bi stvorila iskustvo sigurnog plaćanja, usluga Samsung Pay koristi zaštitu koja se zasniva na kriptografiji, a koja je standard u industriji plaćanja, kako bi osigurala da transakcije mogu u potpunosti da iskoriste jednu od najsigurnijih platnih tehnologija na svetu. Transakcije obavljene putem Samsung Pay usluge takođe uključuju i dodatne sigurnosne karakteristike, među kojima su tokenizacija putem MDES usluge i autentifikacija plaćanja putem otiska prsta ili šifre.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com