Tramp obećava snažnu izjavu i teške posledice po Rijad

Dok se u zapadnim medijima množe kritike zbog američkog držanja u slučaju nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija, američki predsednik Donald Tramp danas je rekao da je po svemu sudeći Kašogi mrtav.

Američka administracija je Rijadu, koji joj je strateški partner od 1932. godine, dala još nekoliko dana, rekao je danas američki državni sekretar Majk Pompeo. Američki mediji su objavili njegove fotografije iz Rijada na kojima razmenjuje više nego prijateljske osmehe s saudijskim prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom.

Ako se najgore sumnje potvrde, SAD će dati „snažnu izjavu“, rekao je američki predsednik a na pitanje kakve će u tom slučaju biti posledice po Saudijsku Arabiju on je rekao da bi „teške posledice morale da budu“.

Turski mediji, u medjuvremenu, nastavljaju da objavljuju užasne detalje ubistva Kašogija.

Medju njima su i direktne optužbe na račun saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana: od pet identifikovanih učesnika u ubistvu Kašogija, četiri su bili pripadnici ličnog obezbedjenja saudijskog prestolonaslednika. Peti, oficir saudijskih specijalnih službi, kome se objavljuje i slika, navodno je za vreme komadanja tela novinara slušao muziku sa slušalica na ušima, kako čini u istim prilikama uvek, i savetovao je svojim saučesnicima da slede njegov primer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com