Vratio se Taker Karlson

Čuveni američki televizijski voditelj Taker Karlson upravo je, mesec i po dana pošto je okončao saradnju s Fox News, promovisao svoj novi šou “ Taker Karlson na Tviteru“ .

Kako prenose mediji širom sveta, uključujući i ruske, Karlson je odmah poslao dve poruke : da su „američki gradjani najmanje informisani na svetu“ i da je Twitter jedna od retkih „preostalih platformi koja dopušta slobodu izražavanja“.

Deadline prenosi da je desetominutni video Takera Karlsona na Twitter za četiri sata privukao 27 miliona pregleda, dok je u martu, prema podacima Nielsen na koje se poziva Deadline, njegov šou „Tucker Carlson Tonight“ na Fox News prosečno imao 3,25 miliona gledalaca.

Fox News je, po prekidu saradnje s Karlsonom, u istom terminu, uz rotaciju  voditelja, nastavio da emituje tok – šou, ali je ta emisija privukla polovinu od broja gledalaca, koji je privlačio Karlson.

Oglasio se i Elon Mask, vlasnik kompanije Twitter, porukom da bi „bilo lepo da imam na ovoj platformi šoue sa svih strana političkog spektra“.

Taker Karlson se tokom svoje premijere na platformi Twitter bavio omiljenim pitanjima :ko je ubio JFK, neidentifikovanim letećim objektima, šta se stvarno dogodilo 9.septembra i – rusko – ukrajinskim sukobom odnosno pitanjem šta se stvarno desilo na brani Kahovka?

„Svaka poštena osoba bi zaključila da su je verovatno digli u vazduh Ukrajinci. Baš kao što smo pretpostavili da su oni digli u vazduh Severni tok, ruski gasovod, prošle jeseni, a sad znamo da su Ukrajinci to učinili“, citira Deadline Karlsona.

„Dizanje u vazduh brane loše je za Ukrajince, ali Rusiju pogađa više, i baš iz tog razloga je ukrajinska vlada smislila da je sruši“ rekao je Karlson.

Američki mediji odmah podsećaju da je koordinator Saveta za nacionalnu  bezbednost Džon Kirbi već izjavio da Vašington još ne zna ko je digao u vazduh branu Kahovka, ali da se situacija prati.

Učesnici u emisiji „60 minuta“ ruske državne televizije, s druge strane, zameraju Karlson što se strogo  čuva da SAD dovede u vezu sa ovim „terorističkim aktom“.

Američki mediji usput postabljaju i pitanje odnosa Takera Karlsona s bivšim gazdom – Fox News.

Koliko se zna, njegov ugovor sa Fox News važio je do januara 2025.godine i Karlson je angažovao advokata Brajana Fridmana da mu pravno uredi odlazak sa Fox-a, podseća Deadline i pita se da li Twitter nastup Takera Karlsona znači da on krši ugovor ili znači da je slobodan?

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com