Budva do kraja 2015. godine dobija akva park

Kompanija Aquaterra solution do kraja sledeće godine izgradiće impozantan akva park na brdu Topliš iznad Budve, od kojeg će ova crnogorska opština samo na ime zakupa nepokretnosti prihodovati 240.000 evra godišnje.

Predsednik opštine Budva, Lazar Rađenović, i predstavnik podgoričkog preduzeća Aquaterra solution, Denis Ipolitov, potpisali su i Ugovor o kupoprodaji opreme za Akva park koja je već godinama u vlasništvu opštine. Taj ugovor će Budvi doneti dodatna dva miliona evra.

Akva park će biti izgrađen na prostoru od skoro 42.000 metara kvadratnih, a prema rečima predstavnika podgoričkog preduzeća u njemu će, pored opreme španskog proizvođača Action waterscapes S.L. biti ugrađeni i proizvodi „vodeće svetke kompanije za proizvodnju opreme za akva parkove, turskog Polina“.

Ovo je bio treći pokušaj opštine Budva da pronađe strateškog partnera za izgradnju Akva parka na brdu Topliš, a Aquaterra solution je bio jedini ponuđač.

Podsetimo, pre mesec dana je upravo turska kompanija Polin ispunila tenderske uslove za izgradnju najvećeg akva parka u regionu i to u Ulcinju.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com