Ne propustite nikako: Boljšolj teatar će raditi za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu

Boljšoj teatar, kako se moglo i pretpostaviti, imaće predstave za sve vreme Svetskog prvenstva u fudbalu.

Ako ste i ljubitelj fudbala, ne propustite prilike. Strogo i dobronamerno se preporučuje da se karte kupuju preko zvaničnog sajta Boljšolj teatra nekoliko meseci unapred jer se brzo rasprodaju, a kod preprodavaca, naročito neovlašćenih, su papreno skupe.

U Moskvi se velika borba vodi s preprodavcima karata za pozorišta i umetničke izložbe. Federalna pozorišta u glavnom gradu Rusije, objavljeno je nedavno, godišnje od prodaje karata zarade milijardu rubalja, a neovlašćeni preprodavci duplo više.

Karte su za strance skupe i inače. Ruski gradjani, po raznim osnovama, uživaju popust.

Od 14. juna do 12. jula na repertoaru će biti, na primer, baleti Bajadera i Rajmonda u čast 200-godišnjice rodjenja velikog baletskog koreografa Marijusa Petipe. Oba baleta se izvode na istorijskoj sceni Boljšog koja je sama po sebi atrakcija. Cene su paprene: za Bajaderu od 7.500 do 15.000 rubalja (po trenutnom kursu od 100 do 200 evra), za Rajmondu od 5.300 do 15.000 rubalja.

Na repertoaru će biti i balet Onjegin (3.000-7.000 rubalja) kao i Romeo i Julija, ali oba se izvode na novoj sceni koja je korišćena dok je stara zgrada Boljšog obnavljana.

Mada je prvobitno na sajtu Boljšoj najavljivano, na repertoaru za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu neće biti kontroverzni balet „Nurejev“, kontroverznog režisera Kirila Serebrenjikova.

Na repertoaru će biti i više operskih predstava, medju njima Travijata (3.500-10.000), Boris Godunov (800-8.000), Pikova dama (1.000-10.000). Sve tri se izvode na istorijskoj sceni.

Sudeći po ranijim ruskim običajima za vreme svetskih takmičenja, koja su održavana u toj zemlji, može se pretpostaviti da će u ovim predstavama nastupati najvidjeniji izvodjači.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com