Pošteno: Kad ste vi poslednji put bili u inostranstvu?

Stvarno: kad ste poslednji put bili u inostranstvu? Da upoznate svet iz izneverene krilatice Beograd je svet. Dakle? Ako se računa novo bratsko inostranstvo – poseta Kosovu priznaje vam se trostuko, a poseta Hrvatskoj i Federaciji BiH dvostruko. A ako se ne računa novo bratsko inostanstvo? Kad ste poslednji put bili u starom inostranstvu?

Maja Lomidze, izvršna direktorka Asocijacije turoperatera Rusije baš je, tim povodom, odbrusila svojim sugradjanima. U istraživanju državne institucije za sociološka istraživanja VCIOM oni su sa visokih 71 odsto podržali ideju da se krajem 2015. godine uvedena zabrana avionskih letova za Egipat, produži i nadalje. Jer njih 65 odsto smatra da nadležni u Egiptu još nisu u stanju da osiguraju bezbednost ruskih turista. Zabrana je uvedena pošto je iznad Sinajskog poluostrva 31. oktobra 2015. godine oboren ruski avion pun turista.

U istom istraživanju 90 odsto ispitanih je reklo da, uostalom, nikad nije ni bilo u Egiptu. Dok nisu zabranjeni avionski letovi za Egipat, godišnje je oko 2 miliona gradjana Rusije letovalo u toj zemlji.

Maja Lomidze je na ovo uzvratila: „Većina gradjana Rusije ne da nije bila u Egiptu nego nije bila nigde“. Eto.

Što se putovanja u inostanstvo tiče, ruski rekord je postavljen 2013. godine – tada je 18 miliona gradjana Rusije boravilo u inostranstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com