Skoplje: Kako da hoteli poskupe za 1.400 odsto

Ako poželite da drugi vikend jula (7 – 9. jula) vidite Skoplje, sobu za dvoje u hotelu Gold platićete nešto više od 200 evra (26.759 dinara). Međutim, ukoliko sa ovom željom zakasnite mesec dana (7 – 9. avgust), istu sobu u istom hotelu platićete skoro 1.400 odsto skuplje – 366.560 dinara.

I to s razlogom. Fudbalski ljubitelji znaju da se 8. avgusta u Skoplju, na Nacionalnoj areni Filip Drugi, igra finale UEFA Superkupa izmedju španskog Real Madrida, osvajača Lige šampiona, i engleskog Mančester junajteda, osvajača Lige Evrope.

Interesovanje je, očigledno, ogromno, a to će pre svih najbolje iskoristiti hotelijeri. Naravno, 3.000 evra nije najniža cena za koju možete naći hotelski smeštaj u Skoplju ta dva dana. Ukoliko se umesto Golda, koji ima četiri zvezdice, odlučite za isto rangirani Queen’s hotel vaš novčanik će biti tanji za nešto više od 111.000 dinara. A ukoliko ste rusofil, onda ćete ostanak u Skoplju baš u ovom periodu platiti nešto više od 170.000 dinara – spavaćete u hotelu Russia & Spa koji ima četiri zvezdice.

U ponudi su i mnogobrojni apartmani. Aloha Luxury Apartments, koji su ocenjeni sa tri zvezdice i medju sadržajima nude i bazen na otvorenom, ostanak od 7. do 9. avgusta za dve osobe naplaćuju 70.050 dinara. Nešto slabiji sa ponudom Alex Apartment i dalje je slobodan, a cena je skoro 49.000 dinara.

Naravno, niste u obavezi da dva dana provedete u Skoplju zbog finala UEFA Superkupa. Bilo bi lepo, ali ako na raspolaganju imate samo jedan dan, noćenje 8. avgusta u glavnom gradu Makedonije u već pomenutom hotelu Gold će vas stajati nešto manje od 20.000 dinara, a u hotelu Queen’s manje od 8.000 dinara.

Nakon svega ovoga, mi vam ipak s najboljim namerama predlažemo da kad bilo posetite Skoplje. Pogotovo ukoliko niste godinama, samo pripremite se za sve što se tamo izdešavalo u poslednjih nekoliko godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com