Импортозамещение : Auto ‘moskvič’ ponovo medju Rusima

Rusi će se opet voziti na nekad čuvenoj marki automobila ‘moskvič’, koji će u perspektivi postati električni.

Ministarstvo industrije i trgovine Rusije saopštilo je danas da je ruska država u svoje vlasništvo preuzela imovinu kompanije Reno u Rusiji i fabriku Reno Rusija predala   na upravu gradu Moskvi.

„Doneo sam odluku da grad preuzme firmu i u njoj obnovi proizvodnju lakih automobila pod istorijskim brendom ‘moskvič’, napisao je na svom blogu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, a prenosi Komersant.

On je dodao da se zajedno s kompanijom KamAZ i Ministarstvom industrije i trgovine radi na razvoju proizvodnje maksimalne količine automobilskih delova u Rusiji.

Vaskrsnuli  ‘ moskvič’ će  najpre imati motor s unutrašnjim sagorevanjem, a u budućnosti se planira da predje na električni pogon, naveo je gradonačelnik Moskve.

Reno je 23.marta objavio da prekida proizvodnju u Rusiji.

Automobil ‘moskvič’ se u Rusiji proizvodio od 1930.godine u firmi, koja je više puta menjala ime da bi 1993.godine bila nazvana Moskvič.

Ali već 1998.godine deo teritorije i pogona fabrike predat je proizvodjaču automobila koga su zajednički osnivali grad Moskva i francuska firma Renault. Od te godine su se u toj firmi proizvodili autimobili marke „reno“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com