Svetska automobilska industrija u bedaku, srbijanska u bazenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedelju nam je ulepšao sa čak dve vesti : prva je da je njegov ugovor s Stelantisom bolji od ugovora Borisa Tadića i Mladjana Dinkića s Fijatom, koji je inače godinama ogovarao, a druga je da će on skočiti u bazen? Ne, nego da će Srbiji, pored Stelantisa, dovesti još jednog globalnog proizvodjača automobila.

„Potpisali smo ugovor i subvencionisaćemo proizvodnju električnog modela da bi zaštitili Kragujevac i radnike Fijata, novi model će biti mnogo uspešniji od 500l i ovaj novi ugovor biće 100 puta povoljniji nego prethodni ugovor“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva i dodao da nema sumnje (?) da će Stelantis ispuniti svoje obaveze po pitanju proizvodnje automobila i zadržavanja odredjenog broja radnika.

Pošto više ne možemo verovati na reč :U skladu sa zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja bilo bi, iz više razloga, na mestu da taj 100 puta povoljniji ugovor bude objavljen.

U drugoj polovini juna biće poznata odluka jednog velikog globalnog proizvodjača automobila da li će investirati u našu zemlju, rekao je Vučić i napomenuo da su nam konkurenti još dve države, čija je jedina prednost što su, za razliku od njega, uvele sankcije Rusiji.

„Obećavam da ću u odelu da skočim u tašmajdanski bazen ako dobijemo tu vest u junu. Toliko je važna ta vest. I posle toga – završio sam posao za Srbiju“, rekao je on.

Ove dve vesti su melem na ranu radnicima Fijata iz Kragujevca, ako u meleme još veruju, a pravo su čudo u aktuelnom kontekstu cele svetske automobilske industrije, kojoj bi i samoj neko čudo dobro došlo usred permanentnog poskupljenja goriva, prekida lanaca snabdevanja sastavnim delovima i muka s čipovima, kojima se kraj ne nazire…

Naime, prodaje na  svim velikim automobilskim tržištima  u svetu bile su u prvom kvartalu 2022.godine uglavnom u dvocifrenom padu, sem na  kineskom, a onda se i na kineskom tržištu u aprilu desila prava katastrofa…

Na kineskom tržištu je u prva tri meseca 2022.godine prodato 5 455 400 novih ličnih automobila ili za 8,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

A onda su prodaje u aprilu, prema podacima Kineske asocijacije proizvodjača automobila, smanjene u odnosu na mart za celih 47,1odsto na 996 000 ličnih automobila, a u odnosu na april prošle godine za 41,9 odsto, pa je ukupni pad prodaja na kineskom tržištu tokom perioda januar – april iznosio – 2,6 odsto.

Sunovrat ruskog tržišta automobila počeo je još u prvom kvartalu padom prodaja u odnosu na isti period prošle godine od 29 odsto na 277 300 auta, a onda se u aprilu desila prava katastrofa.

U aprilu 2022.godine prodaje novih automobila su u Rusiji u odnosu na april 2021.godine  smanjene za 78,5 na 32 706 automobila, izvestila je Asocijacija evropskog biznisa u Rusiji. U periodu januar – april prodato je 293 846 automobila ili 43 odsto manje nego tokom perioda januar – april 2021.godine kada je prodato 515 934.

Rusko tržište novih automobila ima trenutno sve probleme koji se samo daju zamisliti, sem problema cene goriva : Prosečna cena litra automobilskog benzina 6.maja je na ruskom tržištu iznosila 50,72 rubalja, a litra dizela 54,49 rubalja (1 evro trenutno je 67,15 rubalja).

Aprilski podaci za ostala tržišta još nisu objavljeni, ali su kvartalni već dovoljno porazni.

Na tržištu Evropske unije, zemalja članica EFTA i Velike Britanije tokom prvog kvartala 2022.godine prodato je 2  753 300 novih automobila ili za 10,5 odsto manje nego u prvom kvartalu 2021.godine, objavilo je Udruzenje nemačke automobilske industrije.

U istom periodu pad je na tržištu SAD iznosio 15,8 odsto (prodato 3 281 200 auta), na tržištu Japana pad je bio 17,4 odsto, Brazila 24,7 odsto, Indije 1,4 odsto…

Situacija je, dakle, za nikom ne poželeti.

I baš sad nama da krene. I neko od ovih što su napustili Rusiju preseli proizvodnju kod nas. Pa da u bazen poskačemo svi – koliko nas ima.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com