Dostavljači pica ostaju bez posla?

Nema sumnje da će dostavljač pica Domino’s povećati zaradu u američkom gradu En Arbor (Mičigen). Domino’s učestvuje u zanimljivom testu proizvodjača automobila Ford: metodom slučajnog uzorka izabranim kupcima ovih dana će pica pred kuću stići automobilom (Ford Fusion Hybrid) sa autonomnim upravljanjem odnosno automobilom kojim ne upravlja ljudska ruka.

Mada je priznala da još ima nerešenih tehničkih pitanja, kompanija Ford je saopštila da raste njeno razumevanje automobila sa autonomnim upravljanjem kao održivog poslovnog modela. Eksperiment sa inteligentnim automobilima pozdravila je i kompanija Domino’s kao priliku da se u budućnosti život ljudi učini jednostavnijim i komfornijim.

„Većina naših pitanja tiče se poslednjih 50 metara isporuke odnosno kako će kupci reagovati na to što će morati da izadju iz kuće da bi preuzeli picu“, kažu u Fordu.

Kako je u ovoj eksperimentalnoj fazi uobičajeno, u automobilu će ipak sedeti Fordov inženjer za bezbednosti koji prati rezultate ovog eksperimenta.

Kako su Ekonomske Vesti nedavno pisale Epl je odustao od proizvodnje vlastitog automobila sa samonavodjenjem, a dva testa kompanije Tesla sa ovakvim automobilima okončana su tragično po osobe koje su u testu učestvovale, pošto su oba automobila završila kraj puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com