Epl uložio milijardu dolara u Uberovog rivala

Američki tehnološki gigant Epl uložio je milijardu dolara u kineski servis za prevoz „Didi Chuxing“. Izvršni direktor kompanije Tim Kuk objasnio je da je ovaj sporazum prilika da se bolje upoznaju sa kineskim tržištem.

Didi

„Odlučili smo se za ovaj potez iz više strategijskih razloga, među kojima je i prilika da naučimo više o određenim segmentima kineskog tržišta“, rekao je Kuk. „Naravno, mi očekujemo da će nam se uloženi kapital tokom vremena isplatiti“.

„Didi Chuxing“ je saopštio da je Eplova investicija najveća koju je ikad dobio. Kompanija, koja je ranije bila poznata kao „Didi Kuaidi“, već sarađuje sa kineskim internet gigantima Tencentom i Alibabom.

Trenutno se vodi oštra borba za kinesko tržište između Didija i njegovog američkog konkurenta Ubera, koji je u februaru saopštio da je prošle godine u Kini poslovao sa gubitkom od milijardu dolara.

„Didi Chuxing“ trenutno radi sa više od 14 miliona vozača u 400 kineskih gradova, ima 300 miliona korisnika koji dnevno ostvare 11 miliona vožnji. Kompanija tvrdi da kontroliše 87 odsto kineskog tržišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com