Karma: Najomraženiji Amerikanac odstupio sa funkcije

Martin Škreli, 32-godišnji Amerikanac najpoznatiji po povećanju cene leka za obolele od HIV-a i kancera sa 13,5 na 750 dolara, odstupio je sa pozicije izvršnog direktora Turing Pharmaceuticals-a.

Martin Shkreli (C), chief executive officer of Turing Pharmaceuticals and KaloBios Pharmaceuticals Inc, departs U.S. Federal Court after an arraignment following his being charged in a federal indictment filed in Brooklyn relating to his management of hedge fund MSMB Capital Management and biopharmaceutical company Retrophin Inc. in New York December 17, 2015. REUTERS/Lucas Jackson

Vest o promeni u samom vrhu rukovodstva objavila je sama kompanija. Škreli će na poziciji izvršnog direktora zameniti Ron Tajls, presednik borda direktora.

Podsetimo, Martina Škrelija uhapsio je FBI u četvrtak zbog sumnje da je počinio investicionu prevaru. On je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, ali tek nakon što je položio pet miliona dolara kao kauciju. Preti mu kazna do čak 20 godina zatvora.

Da nevolje ovog omraženog Amerikanca budu još intersantnije za naše podneblje pobrinulo se njegovo poreklo. Naime, Martin Škreli je sin Albanca i Hrvatice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com