Ne diraj mi ženu: Sandersu, i ti si uzimao novac od banaka

Berni Sanders, nezavisni senator iz Vermonta koji bi mogao postati najveće iznenađenje unutarstranačkih izbora za predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, našao se na ozbiljnom udaru članova tima Hilari Klinton, njegove protivkandidatkinje.

Bil i Hilari Klinton 2

Bil Klinton, bivši američki predsednik i suprug Klintonove, optužio je Sandersa da je i on uzimao novac od velikih banaka, što je jedan od najvećih „grehova“ koji se stavljaju na račun Klintonovoj.

Međutim, za razliku od Hilari Klinton koja je dobijala stotine hiljada dolara od banaka za govore na raznoraznim događajima, Sandersu se na teret stavlja da je njegovu senatorsku kampanju, kroz razne fondove Demokratske partije, koja ga je podržala kao nezavisnog kandidata, finansirao niz velikih banaka. Tu se pominju Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley i JP Morgan Chase. Ipak, celokupan iznos koji je Sandersova kampanja dobila iz tih fondova Demokratske partije iznosi manje od 200.000 dolara, što je daleko manje od miliona koje su supružnici Klinton dobili zahvaljujući svojim govorima u poslednjih nekoliko godina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com