Pandorina kutija bivšeg predsednika Predstavničkog doma Kongresa

Denis Hastert, bivši predsednik Predstavničkog doma Kongresa SAD, optužen je da je pokušao da sakrije povlačenje skoro milion dolara sa sopstvenih bankovnih računa, kao i za laganje FBI-a.

Denis Hastert

Istragom FBI-a utvrđeno je da je Hastert u periodu od 2010. do 2014. godine iz nekoliko banaka podigao 1,7 miliona dolara koje je predao svom bivšem učeniku, iz vremena kada je bio srednjoškolski profesor, otkrili su američki mediji. Hastert je navodno „individui A“, kako FBI naziva tog učenika, a sada već odraslog čoveka, obećao ukupno 3,5 miliona dolara u zamenu za ćutnju.

Predstavnici pravosuđa nisu potvrdili ovo otkriće američkih medija, ali jesu istakli da je zaista reč o događaju „seksualne prirode“ iz vremena kada je Hastert bio profesor u srednjoj školi u Jorkvilu, a to je bilo od 1965. do 1981. godine.

Sve do 2012. godine Denis Hastert je sa sopstvenih bankovnih računa dizao sume od 50.000 do 100.000 dolara, da bi nakon toga počeo da uzima po manje od 10.000 dolara. Razlog – od 2012. godine sva povlačenja novca iz banaka veća od 10.000 dolara moraju da se prijave nadležnim organima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com