Tesline akcije u padu

Proizvođač luksuznih automobila „Tesla Motors“ doživeo je juče pravi mali sunovrat na američkoj berzi izgubivši 9 odsto vrednosti.

Akcije ove kompanije, koja je najavila gradnju fabrike baterija u Nevadi, izgubile su nešto više od 25 dolara vrednosti i sada se jedna akcija može kupiti za 254,05 dolara.

Glavni „krivac“ za pad vrednosti akcija je ocena analitičara iz agencije „Morgan Stanley“, koji smatraju, prenosi „Huffington post“, da je cena akcija „Tesla Motors-a“ malo „smešna“.

Tesla 2

Ipak, Elon Mask, osnivač kompanije, koji je i sam pre par nedelja rekao da mu se čini da je vrednost akcija njegove firme „malo visoka“, nema razloga za brigu. Naime, akcije njegove kompanije su od 2012. godine do pre par nedelja ostvarile porast vrednosti od čak 754 posto, odnosno sa početna 33 dolara su skočile na 290 dolara.

I pored ocene da je „manija“ za akcijama „Tesla Motors-a“ malo naduvana, kao i sama cena, analitičari iz „Morgan Stanley-a“ smatraju da će cena akcije ovog proizvođača automobila „kad-tad dostići 320 dolara“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com