Tramp: Hilari Klinton je usavršila politiku ličnog profita i pljačke

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp napao je svoju demokratsku suparnicu Hilari Klinton optuživši je da je usavršila politiku „ličnog profita i pljačke“.

Tramp i Klintonova

U žestokom govoru u Njujorku, koji je tim Klintonove nazvao „ludim“ i „licemernim“,Tramp je tvrdio da je bivđa državna sekretarka deo političkog establišmenta koji je prevario američke radnike lošim trgovinskim sporazumima i ugrozio nacionalnu bezbednost.

„Hilari Klinton mogla bi biti najkorumpiranija osoba koja želi postati predsednik SAD-a“, rekao je Tramp i dodao da je Stejt dipartment vodila kao „privatni hedž-fond“.

Ponovio je takođe da je odluke donosila pod uticajem donacija Fondacije Klinton.

Klintonova sve te optužbe odbacuje kao politički motivisano blaćenje.

Stejt dipartment takođe ističe da ne postoje dokazi za korupciju, iako priznaje da je nekoliko donacija stranih vlada trebalo biti prijavljeno za proveru a nije bilo, što je kršenje zakletve da će biti etična koju je potpisala pre preuzimanja dužnosti.

Tramp takođe tvrdi da je Klintonova donosila loše političke odluke jer nije sprečila uspon Islamske države, izbjegla haos u Libiji i zadržala stroge sankcije Iranu.

„Njebe odluke šire smrt, uništenje i terorizam“, kazao je američki milijarder.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com