Vučić: EU dala BIRN-u 200.000 evra

Premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da je Evropska unija dala Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN) 200 hiljada evra i da želi da veruje da ambasador EU Majkl Devenport nije bio upoznat sa sadržajem teksta u kome se Vlada optužuje za korupciju, te da je EU novac BIRN-u dala unapred.

„Sve što sam rekao to i mislim, nisam ništa rekao u afektu“, rekao je Vučić.

„Hvalili su se da su dobili 200.000 evra. Nisam znao da to toliko košta. Kod mene u vladi niko za takve priče ne bi mogao da dobije ni dinar, a kamoli 200.000 evra.”

On je kazao da EU finansira 19 medija od kojih se neki bave „izmišljotinama“ i da ni sama EU ne negira da ih finansira, ali da tvrdi da se ne meša u njihovu uređivačku politiku.

Premijer je dodao da se nada dobroj budućoj saradnji sa šefom misije EU Majklom Devenportom.

Vučić i Devenport su prethodnih dana bili u centru svojevrsnog medijskog skandala oko teksta Balkanske istraživačke mreže (BIRN) povodom tendera za ispumpavanje vode iz kopa “Tamnava – Zapadno polje” u Kolubari, o čemu su inače Ekonomske Vesti pisale još u septembru. Međutim, na današnjem sastanku premijera i šefa EU misije, ako je suditi po saopštenju Vlade Srbije, nije bilo reči na tu temu, zbog koje su reagovali Maja Kocijančić, glasnogovornica Evropske unije, i Svetska banka.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com