Dosta je bilo: Direktor Železnica kažnjen, a kao da nije

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ izrazio je nezadovoljstvo kaznom koju je Prekršajni sud u Beogradu izrekao generalnom direktoru Železnica Srbije Miroslavu Stojčiću.

Dosta-je-bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Prekršajni sud u Beogradu doneo je presudu po prekršajnoj prijavi koju je aprila 2015. godine podneo Saša Radulović ispred Pokreta Dosta je bilo, i kaznio je generalnog direktora Železnice Srbije AD Miroslava Stojičića novčanom kaznom od 6.000 dinara zbog nepostupanja po rešenju Poverenika za informacije od javnog značaja.

Stojičić je odgovoran jer i pored obavezujućeg rešenja Poverenika nije Pokretu „Dosta je bilo“ dostavio tražene podatke i dokumentaciju o izmeštanju železničke infrastrukture za potrebe realizacije projekta „Beograd na vodi“, kao i specifikaciju troškova koji su zbog toga pali na teret Železnica Srbije.

Kazna od 6.000 dinara samo je za 1.000 dinra veća od donjeg minimuma za kažnjavanje s obzirom da je za nepostupanje po rešenju Poverenika za informacije od javnog značaja propisana prekršajna kazna u rasponu od 5.000 do 50.000 dinara.

Ovakvo blagom kaznenom politikom odgovorni se podstiču na kršenje zakona, te je ova presuda još jedan pokazatelj zašto se u Narodnoj skupštini Republike Srbije što pre mora pristupiti izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijam od javnog značaja.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com