Raspisan tender za izgradnju fabrike vode u Užicu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije raspisalo je javnu nabavku za radove na rekonstrukciji fabrike vode „Petar Antonijević“ u Užicu, čijom izgradnjom će se obezbediti sigurno snabdevanje vodom za 70.000 građana tog grada.

Užice

Rok u kojem zainteresovane kompanije mogu da dostave ponudu ističe 2. septembra, a očekuje se da ugovor bude potpisan i pre 15. oktobra, kad ističe maksimalni zakonski rok.

Realizacija ovog projekta ubrzana je u poslednjih nekoliko meseci zahvaljujući zalaganju potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, koja je Užicu obećala pomoć u trajnom rešavanju problema urednog snabdevanja vodom svih građana Užica.

Vlada Srbije je sredinom aprila ove godine odobrila da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preraspodelom obezbedi novac za finansiranje ovog projekta kao jednog od prioritetnih, a ugovor je potpisan 27. juna u Užicu.

Republika Srbija je u budžetu obezbedila 360 miliona dinara, što je 90 odsto ukupne vrednosti projekta, dok je učešće grada u ovoj investiciji 40 miliona dinara.

Građani Užica moći će da koriste vodu za piće već posle završetka prve faze, a obe faze projekta biće završene do kraja 2017. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com