Stefanović: Nismo prisluškivali Pajtića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP i BIA nikada nisu prisluškivali lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića, prenosi Beta.

Stefanović

„MUP i BIA nikada nije prisluškivala njihove (Bojana Pajtića i Lidije Udovički) telefone u istoriji i taj papir (koji je objavljen na sajtu Teleprompter) ne potiče iz naših službi“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je istakao da je u pitanju izmišljena i potpuno fabrikovana priča.

Stefanović je novinarima pokazao kako izgledaju državni dokumenti koji se sastavljaju prilikom praćenja komunikacije navodeći da objavljeni dokument uopšte ne izgleda tako.

Ministar je rekao da iz Tužilaštva stigao zahtev za prikupljanje obaveštenja o ovom slučaju i najavio da će MUP u toku dana pozvati urednika sajta Teleprompter Danila Redžepovića da kaže odakle mu informacije.

On je izrazio očekivanje i da će oglasiti američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi jer je direktno pomenut, kao i da će Tužilaštvo reagovati, jer je Pajtić po zakonu bio u obavezi da prijavi saznanja o izvršenju krivičnog dela.

Stefanović je kazao i da je u pitanju akcija rušenja predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, jer nekom očigledno ne odgovara što se Srbija podiže.

Ministar je rekao i da je režim DS prisluškivao Vučića godinama, čak i razgovore koje je vodio sa decom.

„Lično sam svojim očima video kofere dokumenata o presretnutim komunikacijam Vučića, naročito u periodu od 2008. do 2012. godine“, rekao je Stefanović.

Sajt Teleprompter objavio je juče transkript razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički koja je tada bila predstavnica američke firme CWP u kojem se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com