FAZ: Le Penova ima tajnu podršku medju top-menadžerima

Prema istraživanjima francuskih instituta, Marina Le Pen 7. maja može računati sa biračkim potencijalom od 40 odsto.

Ovaj podatak, nemački list Frankfuretar algemajne cajtung potkrepljuje sostvenim istraživanjem prema kome Marina Le Pen, drugoplasirana u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, ima pristalice na visokim položajima u državnoj administraciji i privredi Francuske koji se kriju.

List navodi kao primer udruženje „Horacio“ čiji portparol Žan Mesia, službenik Ministrstva odbrane, tvrdi da ovo udruženje okuplja upravo takvu klijentelu, a podržava Nacionalni front, sa čijeg je čela Le Penova neki dan odstupila pošto, kako je rekla, želi da postane predsednica svih Francuza.

„Oko 50 odsto (članova) su visoki državni službenici, sudije ili raniji članovi kabineta ministara gradjanske desnice, a 40 odsto su advokati ili rukovodeći kadrovi iz privrede“, tvrdi Mesia za FAZ opisujući članstvo udruženja „Horacio“ koji se „sastaju jednom mesečno u jednom restoranu“. Liste sa njihovim imenima su tajna, tvrdi FAZ.

Postoji još jedno udruženje koje okuplja srednji sloj, odnosno šefove malih i srednjih preduzeća, naklonjene Le Penovoj. To je „Croissance Bleu Marine“, udruženje koje smatra da je njena naklonost malom i srednjem biznisu neupitna, a „inteligentni protekcionizam“ upravo ono što im treba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com