U Srbiju dnevno ulazi više od 5.000 migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas migrante na graničnom prelazu Berkasovo ka Hrvatskoj, i tom prilikom ocenio da je nedopustivo da izbeglice sporije prelaze u tu zemlju.

izbeglice

Vulin, koji je i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, istakao je da je na srpsko-hrvatskoj granici nekoliko hiljada izbeglica proteklu noć provelo na otvorenom, na hladnoći i u blatu, na „ničijoj zemlji“, s obzirom na to da je Slovenija usporila prihvat migranata.

On je napomenuo da u Srbiju dnevno ulazi više od 5.000 ljudi, a da je juče zabeležen maksimalan broj, budući da je kroz našu zemlju prošlo približno 10.000 migranata.

Ministar je izneo i podatak da je juče u Preševu izdato više od 7.000 potvrda, i podsetio na to da naša zemlja migrantima nudi smeštaj u prihvatnim centrima, ali da oni to ne žele, već žele da nastave put ka zemljama zapadne Evrope.

Vulin je ponovio da je situacija teška i da Srbija ne može sama da je reši.

On je, govoreći o najavi zatvaranja hrvatske zelene granice sa Srbijom, naglasio da ne treba kriviti našu zemlju za to što neke druge zemlje ne žele da propuste migrante.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com