Bitka za Beograd: Radulović obećava jeftiniji gradski prevoz

Iako se još ne zna tačan datum beogradskih izbora, stranke se užurbane bore za birače.

Tako je Pokret Dosta je bilo (DJB) objavio da planira da prepolovi cene karata za javni prevoz u prestonici. Ako pobede.

„DJB će prepoloviti cenu gradskog prevoza u Beogradu. Baš kao i Beč i Prag, uvešćemo godišnje karte za Beograđane za koje će potpisivati ugovor i plaćati mesečno, baš kao i za postpejd mobilne telefone. Plaćanje će ići preko mesečnog računa za Infostan za sva domaćinstva koja se odluče da potpišu godišnji ugovor. Cena gradskog prevoza na godišnjem nivou će iznositi oko 150 evra (oko 1.500 dinara na mesečnom nivou), sa popustima na porodičnu kartu i godišnje plaćanje. Za prigradske opštine, godišnja karta će biti oko 250 evra (oko 2.500 dinara na mesečnom nivou). Cena mesečnih karata će ostati ista“, objavljeno je na sajtu DJB.

Oni dalje navode da će pod njihovom eventualnom beogradskom vlašću „sva deca u osnovnim i srednjim školama i studenti dobiti slobodan prevoz o trošku budžeta grada“, a da će socijalni ugrožena domaćinstva i nezaposleni „dobijati socijalnu pomoć za gradski prevoz“, kao i penzioneri.

Ove promene, smatraju u DJB, dovešće i do smanjenja izbegavanja plaćanja karte za javni prevoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com