Gde je najjeftinije kupiti državljanstvo

Dominika, karipska država koja ima svega 71.000 stanovnika, najmanje ceni svoje državljanstvo kada je prodaja istog u pitanju. Da biste stekli državljanstvo ove države potrebno vam je svega 100.000 dolara, još par stotina za određene takse i uspešan intervju sa tamošnjim vlastima.

Sa pasošem Dominike možete putovati u 50 država širom sveta, uključujući i Švajcarsku, bez vize. A s obzirom da je Dominika deo Komonvelta, stičete i određene privilegije u Velikoj Britaniji.

Duplo više novca potrebno vam je za državljanstvo Antigve i Barbude – 200.000 dolara.

Druga na spisku najjeftinijih pasoša je još jedna karipska država – Sveti Kits i Nevis. Tamo vam je za državljanstvo potrebno 250.000 dolara koje ćete nameniti tamošnjoj Fondaciji diverzifikacije industrije šećera.

Prošle godine je i Malta, članica Evropske unije, uvela program „pasoš za investiciju“. Tamo vam je potrebno da uložite 650.000 dolara, a prošle godine je premijer te države Džozef Muskat procenio da će u prvoj godini ovog programa država od istog zaraditi 30 miliona evra.

Još jedna EU-država nudi pasoš za novac – Kipar. Za pasoš Kipra ćete već dobrano morati da odrešite kesu. Individualac treba da investira 5 miliona evra u nekretnine ili banke, a pasoš može dobiti i osoba koja sa najmanje 2 miliona evra učestvuje u investiciji ukupne vrednosti od 12,5 miliona evra.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com