Kralj Pasoša – čovek koji je usavršio „pasoš za investiciju“ program

Blumberg ga naziva Kraljem Pasoša i tu tvrdnju potkrepljuje činjenicom da je do prošle godine pomogao nekolicini država da prodajom pasoša dođu do preko 4 milijarde dolara.

Njegovo ime je Kristijan Kalin, a dolazi iz Švajcarske.

Program prodaje državljanstva, takozvano investiciono sticanje državljanstva, Kalin je usavršio 2006. godine na ostrvskoj državi Sveti Kits i Nevis, koja se nalazi na samo tri sata letom od Majamija. Iako je ta država prodavala državljanstvo za investicije još od 1984. godine, tek te 2006, uz savete Kalina, počela je masovno da štampa pasoše za investicije u vrednosti od 250.000 dolara. I ta suma novca je zaista jedini uslov za sticanje državljanstva ove države. Čak ne morate ni da kročite nogom na Sveti Kits i Nevis.

Da se dobar glas daleko čuje, a pogotovo kad uz glas ide i obilje novca, Kalin je dokazao na primeru Kipra, Grenade i Antigve i Barbude, gde je 2011, odnosno 2013. godine učestvovao u kreiranju sličnog programa prodaje državljanstva. Prošle godine je isto uradio i na Malti.

Prema njegovim rečima, a ovo je interesantna informacija za region, za njegove usluge, tačnije program prodaje državljanstva, zainteresovane su Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Albanija.

Određeni podaci pokazuju da su investitori, a u mnogim slučajevima reč je samo o prostim kupcima dobara, samo prošle godine potrošili dve milijarde dolara na legalnu kupovinu pasoša. I ta cifra će se u budućnosti samo povećavati, smatra Kalin.

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com