Ne propuštaju priliku: Rusija će regulisati tržište kriptovaluta

Kriptovalute ne prestaju da zadaju glavobolje finansijskom svetu. Najnovija informacija je da će Rusija zakonski regulisati tržište kriptovaluta, najavio je ministar finansija Anton Siluanov.

„Država bi trebalo da predvodi ovu situaciju i zakonski je regulište“, rekao je Siluanov nakon sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, guvernerkom Centralne banke Rusije Elvirom Nabiulinom i privrednicima.

Putin je na tom sastanku istakao da država mora da reguliše tržište kriptovaluta, ali istovremeno da ne postavi prepreke investitorima.

„Moramo da zaštitimo, naravno, interese građana, privrede i države“, rekao je Putin i dodao da će na ovaj način država pružiti zakonske garancije svima koji „rade sa inovativnim finansijskim instrumentima“.

Ipak, Putin je upozorio da tržištu kriptovaluta nedostaje transparentnost, prenose ruski mediji. On je istakao kako u slučaju nepredviđenih situacija, pa i pada sistema, nema odgovornih lica.

Podsetimo, Centralna banka Rusije je početkom septembra, poput i Narodne banke Srbije, istakla da za kriptovalute ne nudi nikakve garancije i istakla sve nepogodnosti koje sa sobom nosi trgovanje kriptovalutama, a tu i učešće u kriminalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com