Putin o Rolduginu: Ponosim se takvim prijateljem

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je na media forumu „Istina i pravda“ koji se održava u Sankt Peterburgu rekao da se ponosi violončelistom Sergejem Rolduginim kao svojim prijateljem, a i u opšte.

Roldugin i Putin

„A sada što se tiče Sergeja Pavloviča Roldugina… Čovek kreativan veoma. Mnogi kreativni ljudi u Rusiji, ne znam, svaki drugi, može biti, ako obratite pažnju, pokušava da se bavi biznisom. Koliko mi je poznato, Sergej Pavlovič takodje… Ali kakav je to biznis. On je manjinski akcionar u jednoj od naših kompanija i tamo zaradjuje neki novac, ali to naravno nisu milijarde dolara, kakvi, ništa slično… On nije bilo kakav muzičar. On je narodni umetnik Rusije. Briljantan muzičar. Milsim da je jedan od najboljih u državi. Ponosim se takvim ljudima kao što je Sergej Pavlovič – i kao svojim prijateljem, a i uopšte… Gotovo sav novac koji je on tamo zaradio on je potrošio na nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih je u Rusiju. Skupe stvari. Uvek pozdravljamo kad neko radi nešto slično. Ali on ide i dalje. Znam da se on već nekoliko meseci bavi, čime? Prebacivanjem tih muzičkih instrumenata u vlasništvo državnih institucija“, rekao je Putin.

Sergej Roldugin pojavljuje se u „Panama pejpersu“ kao vlasnik bar dve of-šor kompanije preko kojih je, prema navodima Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara i Centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala prošlo oko dve milijarde dolara. Pošto je Roldugin Putinov prijatelj iz mladosti i kršteni kum njegove kćeri Marije, autori izveštaja o of-šor mreži „Panama Pejpers“ doveli su taj novac u vezu sa ruskim predsednikom mada se njegovo ime u toj dokumentaciji konsultantske advokatske firme Mosak i Fonseka nigde ne pominje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com