Brisel je ljut: Velika Britanija će imati gori status nego Turska

Britanska premijerka Tereza Mej i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, zajedno sa svojim svitama, prošle nedelje su večerali u Londonu. Glavna stavka na meniju, naravno, bio je britanski izlazak iz Evropske unije i malo je reći da britanska strana nije bila zadovoljna serviranim, prenosi Independent.

Junker je navodno Mejovoj rekao da će pregovori o Brexit-u trajati godinama, te da Velika Britanija ne treba da ima velika očekivanja – njen status kao „treće zemlje“ biće gori od onog koji trenutno uživa Turska prema Evropskoj uniji.

Takodje, britanskoj strani je predočeno i da pregovori o Brexit-u ne mogu biti tajni, naprotiv, države članice će o tim pregovorima podnositi izveštaje svojim parlamentima.

Kada je u pitanju status Britanaca u EU, ali i državljana EU u Velikoj Britaniji, tu je situacija nešto jestivija. Status tih ljudi mogao bi da bude rešen već do juna, ali britanski mediji kao problem ističu to što Velika Britanija trenutno ne raspolaže objedinjenim spiskom državljana članica EU koji žive u Velikoj Britaniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com