Dosta je bilo: Vučićeva administracija za maltretiranje građana

Saopštenje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ prenosimo u celosti:

„Birokrate su izmislile još jedan, novi papir koji traže građanima na šalteru pre nego što ponovo zatraže krštenicu, državljanstvo, prebivalište, venčanicu…papire, dokumente i podatke koje imaju u bazama podataka i koje po zakonu ne smeju da traže.

dosta je bilo

Imaoci “državnog posla” uveli su obrazac na kome piše “iako je organ obavezan da izvrši uvid, pribavi i obradi lične podatke, izjavljujem da ću sam/a za potrebe postupka pribaviti”… Tek kad ovo potpišete, možete da razgovarate sa “državnim poslom”.

Službenici koji su posao dobili preko partije nisu servis građana koji ih plaćaju, a novi papir koji su izmislili najdirektnije je izrugivanje i njihovo maltretiranje. Tako su izigrali Zakon o opštem upravnom postupku koji je, u članu 103, propisao da je “organ dužan da po službenoj dužnosti obavi uvid, pribavlja i obrađuje podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija”.

Ako je neko pomislio da je Vučićevo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu u prethodne četiri godine ispunilo neku od mnogih obećanih reformi, nek zdravstvenu knjižicu overi na premijerovoj konferenciji za novinare ili u tv emisijama u kojima su se Vučićevi ministri hvalili time da će državni servis postati zaista servis građana. U realnom životu dobiće samo još jedan obrazac više za podnošenje.

Pre nekoliko dana socijalne mreže je zapljusnula fotografija obaveštenja sa jednog šaltera na kome piše “Izdavanje dokumenata 10:00-10:10 i 13:00-13:10”. To obaveštenje je prava slika administracije koju je Aleksandar Vučić “osnažio” nesposobnim partijskim kadrovima čija je dužnost samo “prehranjivanje” i održavanje glasačke mašine SNS.

Partokratska država Aleksandra Vučića unižava i maltretira građane od šaltera do Savamale, gde je suspendovala sva prava. Takva država mora da se resetuje, da se ukine partokratija, da bi građani mogli da dobiju svoj servis i svoju državu. Pokret Dosta je bilo će raditi na tome u Skupštini, ali i u svim opštinama u kojima je posle izbora dobio priliku da radi u korist građana.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com